2016. március 12-én szombaton újra megnyitotta kapuit a poroszlói Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény. Kísérjék végig újra a Tisza-tó és élővilágának változását „Húsvéttól Mindszentekig” a növényzet átalakulásán és a vonuló madarak útjának nyomon követésén keresztül. Legyenek szemtanúi a sűrűben és az odúkban cseperedő madárfiókák és a játékos hermelinkölykök fejlődésének.

„Vissza a természetbe” - avagy újra várja vendégeit a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény! 

Rendhagyó szakvezetéseink mellett az idei évben is számos programmal és rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket, melyekről a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság honlapján, illetve a letölthető dokumentumok közt is megtalálható éves programajánlónkból informálódhatnak bővebben. Programjainkon kicsiknek és nagyoknak is készülünk különböző bemutatókkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és a tavalyi évben is nagy sikert aratott madárgyűrűzésekkel. 

Márciusi rendezvényeink közül kiemelten ajánljuk „Húsvét a Tisza-tavi Vízi Sétányon madárgyűrűzéssel”programunkat, mely március 26-án, szombaton és Húsvét mindkét napján (március 27-28.) fog zajlani. Mindhárom nap a szokásos ingyenes szakvezetés mellett a gyerekeknek kifestő foglalkozást tartunk a tanösvény madaraiból, illetve ajándéktárgy készítésére is lehetőség lesz. Szombaton a fentieken kívül madárgyűrűzésbe is bekapcsolódhatnak vendégeink. A finom, vékonyszálú hálóba repült madarak megjelölése közben gyűrűző szakembertől hallhatnak vendégeink előadást a madarak vonulásának és kutatásának fortélyairól. Lehetőség van testközelből is megismerkedni a befogott madarakkal, s végezetül a megjelölt apróságokat a látogatók engedhetik el.

Az idei évben is várjuk óvodás és iskolás csoportjainkat, akik előzetes bejelentkezéssel kérhetik a pontonkénti szakvezetés helyett a 1,5 órás kísérő szakvezetést és extra programok igénylésére is lehetőség van. Az idei évben az ugyancsak Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum kedvezményes osztálykirándulás csomagajánlatainak igénybevételével is ellátogathatnak hozzánk az óvodások és iskolások Ökocentrum látogatással és akár Tisza-tavi hajókázással összekötve.

A kedvezményekről bővebben itt tájékozódhatnak ⇒

Fedezze fel újra a Tisza-tavi Vízi Sétányt és Tanösvényt 2000 lépéssel a víz felett!

Bővebb információ:

tel.: 0630/863-2775 vagy 0630/985-3209

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: hnp.hu