selloA poroszlói Sellő Horgászbolt közel húsz éve működik és szolgálja ki folyamatosan a horgászokat a Tisza-tó jobb partján. A vállalkozás az elmúlt években töretlenül fejlődik és a jövőben is erre törekszik.

Haltelepítések Tisza tó szerteAz elmúlt időszakban több alkalommal halasított társaságunk: július 15-én és július 21-én egyaránt 5000 kg háromnyaras, fogható méretű ponttyal gazdagították a Tisza-tó halállományát. Abádszalók, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló vizei mellett Tiszafüreden és Tiszaörvényen is jelentős mennyiségű hal került kihelyezésre. 

Ponty Amit eddig nem biztos, hogy tudtál rólaHogy került hazánkba a ponty? A ponty származását illetően megoszlanak a vélemények: egyes tudósok szerint Kína, Japán, Közép- és Kis-Ázsia egészen a Fekete-tengerig nyúló térségeinek vizei képezik eredeti hazáját, míg mások szerint őshazája a Fekete- és a Kaszpi-tenger vízrendszere.

Tisza tó a horgászok tavaA Tisza-tó nem más, mint az 1973-ban átadott Tisza II., vagy más néven Kiskörei Víztározó és erőmű. A mesterségesen kialakított 127 négyzetkilométeres tározótér az Alföld legnagyobb vízfelülete lett. Kiterjedése ötöde a Balatonnak, de ötszöröse a Velencei-tónak.

Akik lepipálják még a horgászokat isA halevők lege a Tisza-tavon: A kárókatona. A hidegebb idő bekövetkeztével egyre inkább lehet észlelni, hogy milyen tömegben él és vándorol be hazánkba, így a Tisza-tóra is a kormorán sereg, melyek több halat zsákmányoltak tavaly a Tisza-tó térségében, mint a horgászok.

Tisza tavi Horgász Egyesületek Szövetsége A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2017-től új szolgáltatási renddel áll tagszövetségei és a horgászok rendelkezésére.

Harcsa, a 2017 es év halaTöbb mint ötezren szavaztak a Magyar Haltani Társaság honlapján októberben elindított közönségszavazáson, amelynek tétje az Év hala cím elnyerése volt. A korábbi évekhez hasonlóan most is három őshonos jelölt közül lehetett választani.

Süllő Újabb 10 kilogramm közeli süllő mutatta meg magát a Tisza-tavi folyószakaszon. Szabó Szabolcs december 16-i fogását osztotta meg Fogd ki fotózd le! nyereményjátékunkban. A gigantikus halat gumihallal pergetve sikerült megfognia, majd a mérlegelés és fotózás után azonnal vissza is engedte. Gratulálunk, és hasonlóan nagy fogásokat kívánunk az új évre is!

Tisza tavi tagtoborzóA Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület 2017-ben is várja a horgászokat!
Ha szeretnek a Tisza-tavon horgászni, ha ennek a gyönyörű vadvíznek a bűvöletében élnek, válasszák egyesületünket.

Horgászat a Tündérrózsa hajókikötőnélA Tündérrózsa kikötőnél épült horgásszigeten zárt,védett öbölben bérelhet horgászhelyet. Csak egy vendég részére fenntartott, akár több napra is bérbevehető, etetett horgészhelyek. A horgászszigetre stégen keresztül lehet begyalogolni. További szolgáltatások: Csónak és kajak kölcsönzés, Tisza-tavi vízitúra, - Kishajóvezetői tanfolyam szervezése....