31870436 426851464442705 5517761025090256896 nAz elmúlt napokkal kiváló darabokkal gyarapodott a Tisza-tóról készült fényképek tárháza. Németh Csaba fotói mindenkinek látnia kell, aki a Tisza-tó, illetve a természet szépségei iránt érdeklődnek!

Tisza tó, Hortobágy kerékpáros és vízitúra kalauzA FRIGORIA Kiadó kerékpáros atlaszai, térképei segítségével csodálatos tájakon barangolhatnak a kerékpártúrázók. 2016. márciusban újra, aktualizálva megjelent a Tisza-tó és a Hortobágy, valamint közvetlen környékének részletes, színes, többnyelvű, 1:80 000 méretarányú kerékpáros és vízitúra atlasza túraajánlatokkal, szabadidőtippekkel, várostérképekkel, amelyet a látnivalók ismertetése és hasznos információk egészítenek ki.

AquaglideA Tisza-tó Kelet-Magyarország legnagyobb, országunk második legnagyobb tava. Ez a mesterségesen, a Tisza duzzasztásával létrehozott vízfelület ma egyedülálló ökoturisztikai paradicsom. A Tisza-tó egyedisége sokszínűségében rejlik. Mindenki megtalálja a számítását, ha aktívan töltené szabadságát, vagy éppen a nyugalmat élvezné.

Tisza tó történeteA Tisza-tó Magyarország keleti régiójában a Tisza 404 fkm-e (Kisköre) és 440,5 fkm-e (Tiszabábolna) között, a Tisza hullámterében kialakított mesterséges víztározó. Kiterjedését tekintve a Kárpát-medence második legnagyobb állóvize, bár ez az állóvíz meghatározás nem teljesen helytálló, hiszen a Tisza hatására jelentős vízmozgások tapasztalhatók benne.

A Tisza Tó házirendjeA Tisza-tó házirendjének célja, hogy a tó használóinak, látogatóinak felismert közös érdekeihez igazodó iránymutatást adjon a tó használatának alapvető szabályairól. A szabályok ismerete, elfogadása és betartása elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a Tisza-tó fenntarthatóan tölthesse be a rendeltetését, ugyanakkor használói számára élményt, testi – lelki gyarapodást nyújtson.