Van egy hangulatos falu a Tisza-tó közepén, ahol egyszerre élhetik át a vendégek a parasztházakban rejlő nyugalmat, a Tisza-tó élővilágának varázslatos sokszínűségét és érintetlenségét, az aktív szórakoztató programok izgalmát és élményeit valamint a rendezvények, sportversenyek különleges hangulatát. Ez Sarud - az Élményfalu.

A település, ami egyforma távolságra van a Tisza-tavi Ökocentrumtól és a Kiskörei Vízierőműtől és Hallépcsőtől, határán a Sarudi- medencének (ahol minden sporteszköz /motorcsónak is/ használható) és a Poroszlói- medencének (ami már a Hortobágyi Nemzeti Park területe), közel az Egri Borvidékhez és a térség termál attrakcióihoz.

A falu az elmúlt években a Tisza-tó új attrakciónak befogadója lett.

Itt található a Tisza-tavi miniZOO kisállatkert, a Vízijátszótér - Európa második legnagyobb AQAUGLIDE vízi élményparkja, a Huculudvar Lovasközpont, a Tündérrózsa hajókikötő, az ÖkoPort vízi sporteszköz kölcsönző, a Harcmező játékos csatatér (Paintball, Airsoft) és itt várja a horgászokat az ország első Horgászmúzeuma is.  

Sarud a családok, a gyerekek, az aktív pihenésre vágyók és a kutyások kedvelt pihenőhelye.

Az értékeit őrző falu, ahol békében és nyugalomban megférnek egymás mellett a táborozók, a nyaralók, a céges rendezvények résztvevői, a vitorlások, a motorcsónakosok, a horgászok, a kajakosok, evezősök, kenusok, SUP-osok, az extrém élmények szerelmesei, a bringások, a kutyások és strandolók.

Az Önkormányzat saját rendezvényeivel törekszik a hagyományok megőrzésére. A Péter- Pál Napi Aratóverseny, a Bibliai Étkek fesztiválja és a Sarudi Lakodalmas évek óta egyre növekvő népszerűségnek örvend a vendégek körében.

A sportok terén is úttörő szerepet vállal ez a kis település. Immár másodszor rendezik meg Tisza-tavi Félmaratont (2018. június 02.), a Tisza-tavi Nemzetközi Túrevezős Regattát (2018. augusztus 25.), az Amatőr Hajóépítők találkozóját (2018. július 06.). Visszatérő program a Sarudi Disznótoros, a Chervy és Tóleengedő Pergető találkozó, valamint több vitorlás verseny is várja a résztvevőket.

Jöjjenek hozzánk táborozni, kirándulni, nyaralni – élni!

Sarud szeretettel és fejlődve várja Önöket!

Induljanak Sarudról felfedezni a Tisza-tavat!

SARUD - TERMÉSZET- SPORT- HAGYOMÁNYOK - KALAND- JÁTÉK - SZÁLLÁS